Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Ραφαήλ Πυλαρινό

Απο την επόμενη Σχολική Χρονιά 2017-18, θα λειτουργήσει η Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Μαέστρο Ραφαήλ Πυλαρινό.

Την τρέχουσα σχολική χρονια θα λειτουργήσει Τμήμα Προετοιμασίας για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας και θα διδάσκονται:
– Τεχνικές Διεύθυνσης Ορχήστρας (Μικρά σύνολα, Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία,  Όπερα
– Μελέτη Παρτιτούρας (Ορχήστρα Μπαρόκ,Συμφωνική Ορχήστρα, Όπερα)
– Μελέτη Παρτιτούρας στο Πιάνο
– Πρακτική εξάσκηση με ορχηστρικό σύνολο.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 . Άρχισε τις σπουδές του στο πιάνο και το Τρομπόνι και συνέχισε με το κλασικό Τραγούδι και τα Ανώτερα Θεωρητικά.

Κατόπιν ,έφυγε στην Ιταλία όπου τελειοποίησε τις μουσικές του γνώσεις σπουδάζοντας Διεύθυνση Ορχήστρας στη μουσική Ακαδημία της “Sasta Cecilia” της Ρώμης και την Ακαδημία της “Pescara” και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές Διευθύνοντας την Συμφωνική ορχήστρα της “Santa Cecilia” επί δύο συνεχόμενα χρόνια στο Master Class τελειοποίησης της Ακαδημίας.

Σπούδασε δίπλα στους Bruno Aprea , Donato Renzetti και Danielle Gatti.

Διαθέτει τα Διπλώματα : Διεύθυνσης Ορχήστρας (Αναγνωρισμένη ισοτιμία και αντιστοιχία από το ΔΟΑΤΑΠ) – Σύνθεσης – Μονωδίας και Τρομπονιού.

Διαθέτει όλα τα Πτυχία Ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονία – Αντίστιξη – Φούγκα)

Διδάσκει Διεύθυνση ορχήστρας από το 2000 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με το London College of Music και το Trinity Guildhall University σε Ελληνικά Ωδεία που διαθέτουν ανάλογα προγράμματα. Και είναι καθηγητής Ανωτέρων θεωρητικών, Σύνθεσης και Μονωδίας.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος στην  Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά Σ.Ο.ΝΕ.Π “Δημήτρης Μητρόπουλος”  επί 18 συναπτά έτη.

Από το 1990 αρχίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Μαέστρος διευθύνοντας ορχήστρες όπως:

Συμφωνική Ορχήστρα “Santa Cacilia” της Ρώμης. Συμφωνική Ορχήστρα του Φεστιβάλ Ferentino της Ιταλίας. Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ . Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (K.O.A). Κρατική Ορχήστρα Κύπρου (K.O.K). Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά Σ.Ο.ΝΕ.Π “Δημήτρης Μητρόπουλος” όπου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής από το 1998 . Φιλαρμονική Ορχήστρα του Brasov της Ρουμανίας . Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ . Orchestra Intenazionale D’Italia. Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ)

Έχει εμφανισθεί στο «Auditorium» της Ρώμης, στο Theatro di V.B. di Ascoli ,στο Φεστιβάλ του «Lanciano», στο Φεστιβάλ του Ferentino της Ιταλίας, στο «Teatro Ceruli»της Ρουμανίας, στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Παλλάς, στην Εθνική Λυρική Σκηνή , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, , σε θέατρα της Κύπρου, στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας ,στην αίθουσα «Παρνασσός» στην Ολλανδία  κ. άλλού.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Ωδείου:

★Κεντρικό Ωδείο: Κεφαλληνίας 99β, Αθήνα, 210-8679488
★Παράρτημα Ν.Σμύρνης: Κοραή 30, 210.9355481

Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας
Please follow and like us: